dimarts, 26 d’agost del 2008

"La biblioteka". Programes televisius per denunciar.


Fins ara tots els nens i nenes han pogut anar veient programes de l'estil de "Pressing Catch" i "Smackdown" en hores de màxima audiència infantil, tot i les reiterades queixes i denúncies sobre aquest fet (malauradament sóc testimoni gairebé diari dels efectes d'aquests programes sobre l'actitud i comportament d'alguns nens i nenes).

Però fa pocs dies, tot fent zapping vaig ensopegar amb un altre programa rídícul i intolerable: "La Biblioteka", que fan a Antena Neox (canal de TDT d'Antena 3), cada dia entre les 8 i les 9 del vespre. En una suposada biblioteca uns adolescents juguen amb una mena de joc de cartes i qui perd ha de superar una prova sense fer soroll. El que no es pot suportar són els tipus de proves que han de fer: aguantar forts cops de patinet a les parts baixes, menjar-se una barreja de "conguitos" i de caca de cabra, passejar-se a quatre grapes per damunt la taula plena de closques d'anous trencades... Bé vaja, no n'he vist gaires, però totes són proves que poden "provar" els adolescents que miren aquest programa i que ho voldran repetir a mode de joc amb els seus amics. Estic segur que en sentirem a parlar. Enhorabona a totes aquestes ments brillants que seleccionen els programes i els horaris de les graelles televisives. Així anem...

Per cert, el programa en qüestió es veu que és una importació xinesa, d'allà on els Drets Humans sonen a això, a "xino".