dilluns, 6 d’abril del 2009

TÚNEL DE BRACONS


No em desagrada la nova via de comunicació amb una comarca veïna com és La Garrotxa, que fins ara se'ns feia tant llunyana tenint-la al costat. De la mateixa manera que crec que la nostra relació amb els pobles i vilatans del Bages ha canviat substancialment des que està fet l'eix transversal, el mateix pot passar ara amb l'obertura d'aquest eix Vic-Olot. Ara bé, amb això no vull dir que em sembli perfexte el seu traçat, ni com ha quedat de manera definitiva. Es veu que els camions de gran tonatge que no tinguin origen o destí a La Garrotxa o Osona no hi podran passar, i el primer que em ve al cap és: si fan una carretera i no s'hi pot passar, alguna cosa falla. De fet, em sento identificat amb els camioners que no podran passar per aquesta via i es veuran obligats a fer un munt de quilòmetres més per, al cap i a la fi, portar el seu sou a casa, mentre qualsevol "pixapí" (amb tots els respectes) la podrà utilitzar per anar a queixar-se del soroll de les esquelles de les vaques. Tampoc veig clar que no sigui una via desdoblada i que, per tant, neixi amb el mateix problema amb el qual va néixer l'eix transversal. D'això se'n diu ensopegar amb la mateixa pedra.

Espero poder-hi passar aviat i estrényer les relacions amb els garrotxins, amb qui em fa l'efecte que els osonencs hi tenim molt en comú.

P.D: Malauradament, el fet que hi hagi un túnel de més de quatre quilòmetres dificulta que pugui fer gaires vegades aquest trajecte amb la família (problemes de claustrofòbia). Veurem si amb el temps ho superem...